domingo, 13 de julio de 2014

Panera dels tresors / Cesta de los tesoros

   Aquesta és la panera dels tresors que fa uns mesos vaig preparar per la Mar. Es tracta d'una cistella de mimbre rodona, per a que sigui accessible de qualsevol costat, d'uns 35cm de diametre i uns 10cm d'alçada. La idea és omplir-la amb diferents objectes cuotidians que al nadó li puguin resultar interessants per la textura, forma, material, só, gust, olor... Haig de dir que des dels 5 o 6 mesos que hi passa moltes estones explorant-ne el contingut, omplint-la i buidant-la, i que li encanta. És amb molta diferència la seva joguina estrella.

 Esta es la cesta de los tesoros que hace unos meses preparé para Mar. Se trata de una cesta de mimbre redonda, para que sea accesible desde cualquier lado, de unos 35cm de diámetro y unos 10cm de altura. La idea es llenarla con diferentes objectos cotidianos que al bebé le puedan resultar interesantes por la textura, forma, material, sonido, sabor, olor ... Tengo que decir que desde los 5 o 6 meses que pasa muchos ratos explorando su contenido, llenandola y vaciandola, y que le encanta. Es con mucha diferencia su juguete estrella. 


  Li vaig afegint cosetes a mesura que les té ja conegudes. Es sol recomanar que siguin objectes de materials naturals, però en el nostre cas hi tenim també una esponja de bany de plastic, la textura de la qual em sembla molt interessant i com podeu veure a ella també, ja que la té feta pols. Jo sóc de les que creu que de qualsevol cosa, sigui del material que sigui, se'n pot treure alguna cosa de profit. I per si voleu algunes idees nosaltres, de moment el que hi tenim és això:

 Le voy añadiendo cositas a medida que las tiene ya conocidas. Se suele recomendar que sean objetos de materiales naturales, pero en nuestro caso tenemos también una esponja de baño de plástico, la textura de la qual me parece muy interesante y como puede verse a ella también, ya que la tiene hecha polvo. Yo soy de las que cree que de cualquier cosa, sea del material que sea, se puede sacar algo de provecho. Y por si quereis algunas ideas nosotros, de momento, lo que tenemos es esto:






2 comentarios:

  1. Nosaltres també en teníem de panera!!
    Es pot posar alguna cosa de vidre dur (a la nostre hi havia un saler), sempre tenint en compte que la panera s'ofereix quan hi ha un adult a prop. I alguna cosa recollida del bosc, com una pinya tancada, una carbassa seca, un tros d'escorça o tronc que no deixi massa residu...
    Ah i a la nostra triomfava molt un petit embut de silicona (o un pelador d'alls d'aquests que són com un cilindre). Quan els creixen les dents i els molesten les genives crec que la silicona té la textura ideal :-)

    ResponderEliminar
  2. Fantàstica aquesta panera de tresors! El cistell de l'Alina ha anat evolucionant (més aviat augmentant de volum), ara li agrada tirar tot el contingut a terra i tornar-ho a posar tot ajudant-se d'unes pinces de cuina que hi ha. Va aprendre molt ràpid a obrir caixetes i n'hi tenia unes quantes de diferents de cartró.

    ResponderEliminar