jueves, 28 de febrero de 2013

Recomanació de blogs de pediatria / Recomendación de blogs de pediatría

       Avui us vull recomanar uns blogs relacionats amb el món de la pediatria que vaig descobrir fa unes setmanes i que he anat seguint. Penso que val la pena que comparteixi la descoberta.

   Hoy os quiero recomendar unos blogs relacionados con el mundo de la pediatría que descubrí hace unas semanas y que he ido siguiendo. He pensado que vale la pena que comparta el descubrimiento.

       
      El primer és un bloc que és diu Pediatic. És un blog on diversos col·laboradors de diferents disciplines (hi ha pediatres, educadors socials, infermers, mestres...) escriuen periòdicament articles molt interessants entorn a l'educació, la salut i la criança. Us recomano molt fer-hi una ullada. Penso que és molt útil per resoldre dubtes i/o conèixer diferents punts de vista.


       El primero es un blog que se llama Pediatic. Es un blog donde varios colaboradores de diferentes disciplinas (hay pediatras, educadores sociales, enfermeros, maestros ...) escriben periódicamente artículos muy interesantes en torno a la educación, la salud y la crianza. Os recomiendo mucho hacerle un vistazo. Pienso que es muy útil para resolver dudas y / o conocer diferentes puntos de vista.
  

        El segon blog que ús vull recomanar és el blog de la Dra. Amalia Arce, El Diario de una Mamà Pediatra, la mare de dues nenes que a més és pediatre. És un blog ple de reflexions i experiències personals i professionals sobre temes mèdics i de criança, que ens afecten a totes les mares en el dia a dia, i sempre des del punt de vista d'una mare que a més de mare és pediatre.

        El segundo blog que os quiero recomendar es el blog de ​​la Dra. Amalia Arce, El Diario de una Mama Pediatra, la madre de dos niñas que además es pediatra. Es un blog lleno de reflexiones i experiéncias personales i profesionales sobre temas médicos y de crianza, que nos afectan a todas las madres en el día a día, y siempre desde el punto de vista de una madre que además de madre es pediatra.



        El tercer blog és Pediatria Basada en Pruebas. És un blog adreçat principalment a pediatres, i en el seu defecte a altres metges. Les entrades fan referència a temes pediàtrics, i tot i que potser utilitza més tecnicismes tenen articles sobre educació sanitària i vacunes que poden resultar interessants a qualsevol pare o mare. A més els diumenges fan un resum de les publicacions de la setmana a la blogosfera, molt recomanable per estar al dia del que altres blogs relacionats amb la pediatria han publicat. Des d'aquí a més trobareu l'enllaç a Pediaclic. Es tracta d'un cercador d'informació sanitària pediàtrica en revistes especialitzades i bases de dades científiques (informació d'una vacuna, un tractament, una malaltia... el que necessiteu). Segurament per a persones que no sigueu del món sanitari ús pot resultat difícil la lectura dels articles que us oferirà, però és un lloc de cerca molt recomanable en quan a la fiabilitat i evidència del que hi trobareu.

        El tercer blog es Pediatría Basada en Pruebas. Es un blog dirigido principalmente a pediatras, y en su defecto a otros médicos. Las entradas se refieren a temas pediátricos, y aunque quizás utiliza más tecnicismos tienen artículos sobre educación sanitaria y vacunas que pueden resultar interesantes a cualquier padre o madre. Además los domingos hacen un resumen de las publicaciones de la semana en la blogosfera, muy recomendable para estar al día de lo que otros blogs relacionados con la pediatría han publicado. Desde aquí además encontrareis el enlace a Pediaclic. Se trata de un buscador de información sanitaria pediátrica en revistas especializadas y bases de datos científicas (información de una vacuna, un tratamiento, una enfermedad ... lo que necesiteís). Seguramente para personas que no seáis del mundo sanitario os puede resultado difícil la lectura de los artículos que os ofrecerá, pero es un lugar de búsqueda muy recomendable en cuanto a la fiabilidad y evidencia de lo que allí encontrareis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario